dinsdag 16 januari 2018

Frank van der Lende op plek Coen & Sander

BNN-dj Frank van der Lende (26) is vanaf 1 juni de opvolger van het radioduo Coen Swijnenberg en Sander Lantinga in de middag op NPO 3FM. Dat maakt zenderbaas Wilbert Mutsaers vrijdag bekend in een interview met de Volkskrant. Wie de eveneens vertrekkende dj Gerard Ekdom opvolgt, is nog niet bepaald.

Van der Lende geldt als een talent uit de interne 3FM-opleiding en krijgt nu van Mutsaers de kans om definitief door te breken. “Het is de meest getalenteerde dj van dit moment, een uniek figuur”, verklaart hij de keuze. “Ik denk dat mensen dit gaan waarderen. Het is bovendien een signaal: wij kopen geen dj’s van buiten.”

Het programma van Van der Lende gaat Frank<3 heten (Frank met een hartje). Op vrijdagen luidt hij samen met Timur Perlin vanaf 19.00 uur het weekend in met Live Vanuit Klazienaveen. Dat blijft hij ook na 1 juni doen.

Coen Swijnenberg en Sander Lantinga vertrekken naar Radio 538. Mutsaers: “Coen & Sander en Gerard Ekdom kregen de afgelopen jaren al regelmatig een aanbieding van 538. Dat ging om veel geld. Dat verschil willen en kunnen wij niet bijleggen.”

Ekdom gaat overigens aan de slag bij NPO Radio 2.

Bron: de Volkskrant/Broadcast Magazine

Bericht delen