dinsdag 16 januari 2018

Frank Dane verlengt contract bij Radio 538

Maandag heeft Frank Dane zijn handtekening gezet onder een nieuw driejarig contract bij Radio 538. Daardoor is Dane ook de komende jaren te horen met zijn eigen show Dane doet ’t tussen 12.00 en 14.00 uur op doordeweekse dagen en op vrijdagavond met De Frank en vrijdagshow.

Frank Dane: “Ik heb al mijn hele leven bindingsangst en toch heb ik geen moment getwijfeld om bij 538 te blijven. Ik heb het gewoon ontzettend naar mijn zin. Het liefst had ik een wurgcontract gekregen waar ik nooit meer onderuit kwam.”

Dave Minneboo, programmadirecteur Radio 538: “Dane is een echt radiodier en van alle markten thuis. De afgelopen periode heeft hij de middagshow gepresenteerd en nu de ochtend tijdens de vakantie van Edwin Evers. Ik ben trots dat je hem de komende jaren ook nog op Radio 538 hoort.”

Radio 538 en Frank Dane kennen een lange gezamenlijke geschiedenis. In 2000 was Dane voor het eerst te horen op de landelijke radio bij Radio 538. Na vier jaar stapte hij over naar YorinFM, maar in 2007 keerde hij weer terug naar Radio 538. In de zomer van 2010 maakte hij opnieuw een overstap (naar NPO 3FM, waar hij voor BNN werkte) om in augustus 2012 weer terug te keren naar Radio 538, waar hij sindsdien te horen is met beide radioprogramma’s.

Dane heet eigenlijk Frank Kjærby Jensen. Hij gebruikt de naam Dane als pseudoniem zodat het verband met zijn broer Robert Jensen minder snel wordt gelegd. De naam Dane is een verwijzing naar hun Deense achtergrond.

Bron: Radio 538/Broadcast Magazine

Bericht delen