FM-frequenties landelijke en regionale commerciële radiostations drie jaar verlengd
donderdag 20 mei 2021

FM-frequenties landelijke en regionale commerciële radiostations drie jaar verlengd

De landelijke en regionale commerciële radiostations mogen alsnog drie jaar langer blijven uitzenden op hun FM-frequenties. Dit schrijft Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat in een brief aan de Tweede Kamer. Het gaat om een noodverlenging vanwege de coronacrisis.

Ze komt met de voorgenomen verlenging tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer en de Vereniging Commerciële Radio (VCR), waarin veel commerciële radiostations in Nederland zijn vertegenwoordigd. De VCR had eerder al om een noodverlenging gevraagd.

“Bij de totstandkoming van mijn beslissing heb ik de belangen van de kleinere radiopartijen zwaar laten wegen aangezien deze partijen zwaar getroffen zijn door de plotselinge terugval in reclame-inkomsten en ook een langere periode nodig zullen hebben om daarvan te herstellen”, motiveert Keijzer.

De huidige vergunningen lopen per 1 september 2022 af. De verlenging is slecht nieuws voor KINK die eerder al aangaf interesse te hebben in een frequentie, maar daar nu niet voor in aanmerking komt. “Als de huidige commerciële FM-stations door zo’n herverdeling in de problemen zeggen te komen, dan zijn er ook andere steunmaatregelen denkbaar”, zei Michiel Veenstra van KINK eerder.

Het besluit van Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat is hier te lezen.

Bron: Radiofreak/BM

Bericht delen