dinsdag 16 januari 2018

Faillissement dreigt voor Groot Nieuws Radio

Groot Nieuws Radio verkeert opnieuw in zwaar weer. Dat bevestigt Ron de Rover, bestuurslid van Groot Nieuws Radio, tegenover CIP.nl. Al jarenlang heeft het christelijke radiostation het zwaar, omdat per jaar enkele miljoenen nodig zijn om radio te kunnen blijven maken.

In 2008 waren er ook al grote financiële problemen en stopte Groot Nieuws Radio zelfs. Er werd al afscheid genomen van de luisteraars. Toch werd er in die laatste uitzending al een slag om de arm gehouden en was er nog hoop dat zich een partij zou melden die de zender overeind kon houden.

Het tekort op de begroting van de christelijke zender was toen € 350.000 euro. Groot Nieuws Radio kreeg destijds via luisteraars en donateurs meer dan drie ton aan toezeggingen binnen om dat gat te dichten.

Ook in 2012 werd er een actie gestart om geld binnen te halen via de luisteraars en de Business-club van GNR. Nu lijkt de situatie opnieuw kritieke vormen aan te nemen. Er vinden gesprekken plaats met schuldeisers, aangezien er nog heel veel geld openstaat. Veel mensen wachten nog op geld. “Het is financieel op dit moment enorm zwaar.”

De huidige directeur van Groot Nieuws Radio, Nico Schipper, is vanwege ziekte voorlopig niet aan het werk. CIP.nl bereikte via verschillende bronnen het bericht dat hij niet alleen ziek is, maar ook op non-actief is gesteld vanwege onder andere de penibele financiële situatie. De Rover: “Ik kan dat niet bevestigen, noch ontkennen. Ik doe daar geen uitspraken over”. Nico Schipper was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Kerknieuws.nl/CIP.nl

Bericht delen