Failliet RegioFM maakt doorstart met RTV Noordoost Twente
dinsdag 25 juni 2019

Failliet RegioFM maakt doorstart met RTV Noordoost Twente

Lokale omroep RegioFM in Wierden maakt een doorstart met RTV Noordoost Twente. Beide organisaties bereikten daarover een akkoord. Daarmee is de toekomst van de lokale Wierdense omroep gewaarborgd.

Het in nood verkerende RegioFM moest afgelopen maart na 26 jaar stoppen wegens financiële problemen. Door de doorstart gaat RegioFM op radio en tv verder als Twente FM en Twente TV. Door de overname komt er nu dus alsnog een lokale omroep voor Wierden en dorpskernen als Enter en Hoge Hexel.

Veel lokale omroepen verkeren in zwaar weer. Daarom zoeken de omroepen samenwerking in zogenaamde streekomroepen. RegioFM heeft hiertoe samen met lokale omroep HOi in Hellendoorn, Radio 350 in Rijssen-Holten en Hofstreek FM (Hof van Twente), destijds een poging ondernomen. Maar dit initiatief strandde voortijdig.

RTV Noordoost Twente, in 1993 gestart in de toenmalige gemeente Denekamp, maakt radio, televisie en internet voor de gemeenten Oldenzaal, Losser, Dinkelland en Tubbergen en beschikt over een semiprofessionele redactie en kanalen voor radio, televisie en internet.

Met de overgebleven medewerkers van RegioFM wordt bekeken op welke wijze zij hun aandeel kunnen blijven leveren aan de nieuwe streekomroep.

Bron: RTV Oost/BM

Bericht delen