Extra AM 1224 gaat niet uitzenden vanaf het REM-eiland
zondag 4 november 2018

Extra AM 1224 gaat niet uitzenden vanaf het REM-eiland

Extra AM 1224 maakte vorige maand bekend in november te kunnen starten met uitzendingen vanaf het REM-eiland in Amsterdam. Dat blijkt nu toch niet door te gaan.

Extra AM 1224 zendt non-stop classic hits uit en is een project van een aantal hobbyisten dat volledig uit eigen middelen wordt betaald.

De zender meldt nu het volgende: ‘Helaas komen er geen uitzendingen vanaf het REM eiland. Er zijn teveel technische beperkingen geconstateerd die de gewenste veldsterkte van de zender in de weg zullen staan. Toch doorgaan zou zonde van de moeite en investeringen zijn. Dit is buitengewoon teleurstellend, maar het is niet anders.’

‘Extra AM bestaat nu zo’n drie jaar en in die periode hebben we vele potentiële uitzendlocaties bezocht die uiteindelijk op niets uitliepen. We wisten van tevoren dat het lastig zou worden, maar dit valt wel erg tegen. We hebben nog één locatie op het oog en als dat niet lukt gooien we de handdoek in de ring.’

Het REM-eiland, een soort boor-platform, kent een roemrucht verleden. In 1964 lag het eiland 9 kilometer buiten de kust van Noordwijk en zond in de periode van 12 augustus tot en met 14 december de commerciële televisiezender TV Noordzee uit vanaf het eiland. Het gerenoveerde REM-eiland biedt nu onderdak aan een restaurant en staat in de Nieuwe Houthaven in Amsterdam.

Bron: Extra AM 1224/BM

Bericht delen