dinsdag 16 januari 2018

Eric Corton volgt Felix Meurders op

Eric Corton presenteert vanaf 1 september samen met Willemijn Veenhoven het BNN-VARA-programma De Nieuws BV op NPO Radio 1. Corton volgt Felix Meurders op die het radioprogramma sinds 1 januari 2014 samen met Veenhoven presenteerde.

Dj, presentator, zanger en (stem)acteur Eric Corton (1969), die eerder onder meer That’s Live bij BNN op 3FM presenteerde, is al regelmatig invaller bij De Nieuws BV. Corton: “Het is voor mij een fantastische overgang en een stiekeme droom die uitkomt. Na vijftien jaar muziekradio maak ik de stap naar wat me mijn leven lang al interesseert en intrigeert: de wereld. En daar mag ik me straks via De Nieuws BV dagelijks op journalistieke wijze mee bezighouden.”

Meurders: “Ik heb steeds gezegd: op het moment dat BNN-VARA een goede opvolger heeft, maak ik plaats. In Eric heb ik het volste vertrouwen. Goed om te zien dat hij dezelfde weg bewandelt als ik: van muziekpresentator naar het nieuws.”

De Nieuws BV is het lunchprogramma van BNN en VARA dat iedere werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur is te horen op Radio 1. In het programma zijn dagelijks gasten uit het nieuws te horen, politiek, ophef en vertier en prominente smaakmakers als Youp van ’t Hek, Jacob-Jan Boerma, Willemijn Verloop, Piet Hein Eek en Karin van Gilst.

Bron: BNN-VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen