Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Felix Meurders
woensdag 15 mei 2019

Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Felix Meurders

Felix Meurders wordt onderscheiden met de Ere-Zilveren Reissmicrofoon. Meurders is de achtste winnaar van de radio-oeuvreprijs. Hij krijgt de prijs op 20 juni overhandigd, als ook de winnaars van de Zilveren Reissmicrofoon bekend worden gemaakt en de Zilveren Nipkowschijf wordt uitgereikt.

Genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon zijn dit jaar het culinaire programma Mangiare! van NPO Radio 1, presentatrice Mieke van der Weij en de podcast De brand in het landhuis.

Volgens juryvoorzitter Vincent Bijlo laat Felix Meurders (72) nog elke week zijn gesprekspartners alle hoeken van de kamer zien, omdat hij beschikt ‘over een dodelijke combinatie van ervaring, immer aanwezige geestelijke lenigheid en gevatheid en onmetelijke feitenkennis’.

Meurders verdient de Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor 45 jaar Spijkers met Koppen, maar ook voor Langs de Lijn en talloze popprogramma’s die hij presenteerde. Vorig jaar werd de radio-oeuvreprijs toegekend aan Tineke de Nooij.

De Zilveren Reissmicrofoon voor het beste radioprogramma of de beste radiomaker wordt sinds 1966 uitgereikt. Vorig jaar won het radioprogramma Vroege Vogels.

Bron: AD/BM

Bericht delen