EO-radioprogramma Dit is de dag vanaf maandag in alle Staten
zondag 5 maart 2023

EO-radioprogramma Dit is de dag vanaf maandag in alle Staten

Vanaf maandag 6 maart reist het EO-radioprogramma Dit is de dag door Nederland. De speciale uitzendingen van het programma dat elke werkdag op NPO Radio 1 te horen is, staan helemaal in het teken van de Provinciale Statenverkiezingen en Waterschapsverkiezingen.

EO-presentatoren Tijs van den Brink en Margje Fikse spreken in Dit is de dag in alle Staten elke dag met een landelijke politicus en de provinciale lijsttrekker van een partij. Daarbij komen regionale thema’s aan bod, passend bij de provincie waar de uitzending vandaan komt.

Hoe klein een stem ook kan voelen: bij de Provinciale Statenverkiezingen mag de kiezer door zijn of haar stem uit te brengen weer laten weten hoe Nederland denkt over belangrijke thema’s die op dit moment spelen in ons land. Maar wat vindt men eigenlijk van onderwerpen als energie, regionale vliegvelden, de leefbaarheid in dorpen, OV in de buurt, ruimte voor de wolf en windmolen- en zonneparken? Dit is de dag in alle Staten praat met zeven partijen in zeven provincies door over kwesties die daar spelen.

Schuren
Presentator Tijs van den Brink: “Met deze uitzendingen op locatie en de gesprekken met regionale politici willen we laten zien wat er leeft in verschillende provincies en ook hoe het lokale en regionale beleid soms kan schuren met Den Haag. Tijdens de uitzending kan het publiek bovendien ook vragen stellen waardoor we de provinciale problematiek nog scherper hopen te krijgen. Dit om de luisteraar te helpen bij het maken van de keuze in het stemhokje.”

YouTube
De uitzendingen zijn ook live te zien op het YouTubekanaal van NPO Radio 1 en gaan daar een half uur langer door. In dit tweede deel is er ruimte voor nog een tweede onderwerp dat speelt in de provincie van de dag. Dit is de dag in alle Staten is vanaf 6 maart iedere werkdag tussen 18.30 en 19.00 uur te horen op NPO Radio 1 en van 18.30 tot 19.30 uur te volgen op youtube.com/nporadio1.

Bron: EO/BM

Bericht delen