dinsdag 16 januari 2018

Ekdom en Stenders weg bij NPO 3FM

Voor de allerlaatste keer presenteerde Gerard Ekdom vrijdag zijn radioshow Effe Ekdom op NPO 3FM. “En dan ineens is het zo ver. Maanden werden weken, weken werden dagen, dagen werden uren. En dan is daar ineens de laatste plaat met mijn laatste aankondiging”, zei een geëmotioneerde Ekdom aan het einde van de uitzending.

NPO 3FM, waarvoor hij zeventien jaar heeft gewerkt, was als een familie voor hem. “En ik vind afscheid nemen van mijn familie niet leuk.” Ekdom genoot van zijn werk, al noemde hij het zelf niet zo. “Werken is het nooit geweest. Daarvoor hou ik gewoon veel te veel van dit vak. Hobbyen, dat is wat we hier doen.”

De radio-dj gaat naar NPO Radio 2, waar hij vanaf oktober een ochtendshow gaat presenteren. Vanaf 31 augustus nemen Timur en Rámon de 3FM-lunchshow van hem over.

Ook Rob Stenders nam vrijdag afscheid van NPO 3FM. Hij begon zijn show met de woorden: “Gerard heeft net afscheid genomen met een schitterend nummer. Veel mooier dan dat gaat het niet worden. Ik probeer het te ontkennen. Dus ik doe net of het een hele normale vrijdag is.”

Stenders begon zijn carrière bij 3FM, toen nog Radio 3, halverwege de jaren 80 als presentator van het VARA-programma Muziek in de nacht. Een paar jaar later ging hij naar Veronica, maar hij keerde in de jaren 90 weer terug bij 3FM.

Ook Stenders verruilt NPO 3FM voor NPO Radio 2. Hij gaat daar het nachtprogramma One night Stenders presenteren.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen