Eerste uitzending Red Light Jazz Radio live vanuit Taboe
dinsdag 9 april 2024

Eerste uitzending Red Light Jazz Radio live vanuit Taboe

Red Light Jazz Radio, het radiostation vanuit het wallengebied Amsterdam, heeft haar eerste live-uitzending met presentatoren op 10 april vanaf locatie Taboe op de Zeedijk.

Het wallengebied in de Nieuwmarktbuurt is een gebied dat vaak zwaar onder vuur ligt. De media springen daar hongerig op in. Daarom hebben bewoners en ondernemers het heft in eigen handen genomen en zijn een eigen radiostation gestart. Het gebied kent smeuïge verhalen, verteld door goocheme Amsterdammers.

Red Light Jazz Radio heeft tot nu toe alleen 24/7 uur muziek in het genre urban jazz. Dit is gestart in januari. Maar nu gaat de Woensdagmiddag Show met Maarten Brouwer en Marco Oskam van start. Die is ook te beluisteren op POA/Salto, op 99.4 FM. De zender meldt: ‘Wij zijn zeker van plan om het aanbod in de toekomst uit te breiden en zijn hierover in gesprek met verschillende makers en met POA/Salto. De zender wordt vooralsnog niet gesubsidieerd en er zijn geen commercials. Wij draaien op dit moment vooral op enthousiasme en liefde voor de buurt. Wij hopen de zender in de toekomst te financieren door een combinatie van subsidie en opbrengsten uit commercials.’

De live uitzendingen zijn vanaf nu elke woensdag te volgen van 17.00 – 20.00 uur. Daarnaast is het station 24 uur per dag te beluisteren via www.redlightjazzradio.nl.

Bron: Red Light Jazz Radio/BM

Bericht delen