Eerste tussenstand 3FM Serious Request: Never Walk Alone bekend
woensdag 15 april 2020

Eerste tussenstand 3FM Serious Request: Never Walk Alone bekend

Na twee dagen 3FM Serious Request: Never Walk Alone staat de teller op € 71.183. Hiermee kan het Rode Kruis hulp bieden tijdens de coronapandemie.

Sharid Alles, zendermanager van 3FM: “In eerste instantie voelde het wat onwennig om in de lente 3FM Serious Request te organiseren in plaats van rond de kerst, maar na twee dagen Never Walk Alone voelen we aan alles dat de behoefte aan saamhorigheid nu juist heel groot is. Nederland laat zich horen tijdens deze speciale editie en dat is hartverwarmend. Er worden volop platen aangevraagd voor dierbaren, maar ook met acties als Hoogie’s Hoogwerker, waarmee jonge mensen hun oudere familieleden toch even veilig van dichtbij kunnen zien, biedt Serious Request deze editie misschien wel meer dan ooit troost en hoop.”

Met het bedrag dat er nu al is opgehaald kan het Rode Kruis hulp bieden tijdens deze crisis: ze bemannen een hulplijn waar mensen terecht kunnen met vragen, brengen pakketten van de Voedselbank rond en vrijwilligers verzorgen coronapatiënten in speciale zorghotels. In 2012 bedroegen de giften tijdens Serious Request na een week overigens ruim 12 miljoen euro. In 2019 werd er in totaal 1,4 miljoen euro opgehaald.

Bron: NPO 3FM/BM

Bericht delen