Eerste filenieuwslezer Rob van Rees (80) overleden
zondag 9 juni 2019

Eerste filenieuwslezer Rob van Rees (80) overleden

De Nederlandse presentator Rob van Rees, die in de jaren zeventig een van de grondleggers was van de Nederlandse verkeersinformatie op de radio, is na een kort ziekbed overleden.

Van Rees overleed in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen, laat zijn familie weten. Hij werd tachtig jaar oud. In de jaren zestig werkte Van Rees voor de Algemene Verkeersdienst van de politie en was hij chauffeur van een van de Porsches die het verkeer destijds regelden.

Later ging Van Rees verkeersinformatie op de radio verzorgen, wat begon met een wekelijks bericht dat hij thuis met een bandrecorder opnam. Later werd dit uitgebreid naar dagelijkse verkeersinformatie vanuit Driebergen, waar Van Rees en collega’s zelf een leescabine met telefoonverbinding hadden gebouwd.

Later werd de verkeersinformatie ook in de spits en uiteindelijk ieder half uur voorgelezen. Inmiddels is het verzorgen van de verkeersinformatie niet meer het werk van de politie, maar van diensten als ANWB en Rijkswaterstaat.

Eind jaren tachtig presenteerde Van Rees nog een seizoen het programma Autovisie bij RTL-Veronique, maar dat stopte na een verschil van mening met de sponsors.

Bron: NOS/BM
Foto: Beeld en Geluid

Bericht delen