Edwin Valent tijdelijk zendermanager NPO 3FM
dinsdag 16 januari 2018

Edwin Valent tijdelijk zendermanager NPO 3FM

Edwin Valent is per 1 september begonnen als interim zendermanager NPO 3FM. Hij neemt de dagelijkse leiding van de zender over tot er een nieuwe zendermanager is.

Valent is tevens CEO en eigenaar van Bruut Productions, een bureau dat zich richt op digitale transformaties binnen mediabedrijven. Hij is al ruim twintig jaar actief in de media en werkte onder andere bij VPRO, Veronica, Kink FM, MTV en Talpa. Hij was ook hoofd nieuwe media bij de VARA en creatief directeur bij SBS.

NPO 3FM kreeg deze week een nieuwe programmering. Annemieke Schollaardt en Giel Beelen hebben de zender verlaten en eigen talent stroomde door in de programmering. Het is de tweede keer in amper een jaar tijd dat de programmering op de schop gaat. Vorig jaar werd niet alleen de programmering, maar ook de strategie van het station omgegooid. De zender gaf toen aan te veranderen van radiozender naar jongerenmerk, met een nadrukkelijkere aanwezigheid op tv, bij concerten op festivals en op de telefoon van de doelgroep.

De zender heeft al jaren last van een afnemend bereik. In de maanden maart en april van dit jaar bereikten de luistercijfers met een marktaandeel van 4,5 procent een dieptepunt. Daarna steeg het aantal luisteraars licht.

Bron: BM

Bericht delen