Edwin Evers wint André van Duin Comedy Award
woensdag 12 december 2018

Edwin Evers wint André van Duin Comedy Award

Edwin Evers heeft de André van Duin Comedy Award uit handen van de naamgever André van Duin ontvangen. In de studio van DWDD werd Evers verrast met de prijs.

De onderscheiding is een initiatief van de Van den Ende Foundation. De prijs bestaat uit een beeldje, een cheque van 12.500 euro en een oorkonde. In 2014 won cabaretier Jochem Myjer de comedyprijs, die toen voor het eerst werd uitgereikt.

In het juryrapport wordt Evers, die op 21 december na 21 jaar zijn laatste uitzending van de ochtendshow Evers Staat Op presenteert, geroemd om zijn veelzijdige comedytalent: “Bijgestaan door zijn kompanen, zorgt Edwin Evers voor een uitzonderlijk goed humeur op de vroege ochtend. Hij neemt, met gepaste vrolijkheid, het nieuws uit de krant door en maakt hilarische grappen, maar laat mensen evengoed in hun waarde. Ook ernstig onderwerpen schuwt hij niet en hij treft daarbij steevast de juiste toon. Zijn imitaties zijn uitzonderlijk en levensecht waarbij hij op razend knappe wijze gebruik maakt van de techniek. Zijn grote inspiratiebron was de Dik Voormekaar Show, het legendarische radioprogramma van André van Duin en Ferry de Groot.”

Bron: DWDD/BM

Bericht delen