dinsdag 16 januari 2018

Edwin Evers 15 uur lang op Radio 538

Op 17 april bestaat het populaire Radio 538 programma Evers Staat Op 15 jaar. Reden voor Edwin Evers en zijn team om dit jubileum van de ochtendshow op een originele manier te vieren. Van ’s ochtends 6.00 tot ’s avonds 21.00 uur gaan Edwin Evers, Rick Romijn, Niels van Baarlen en nieuwslezer Henk Blok 15 uur lang radiomaken.

Samen met vrienden van de show zoals Frank en Ronald de Boer, blikken ze tijdens de radiomarathon terug op hoogtepunten uit 15 jaar Evers Staat Op. Er komen bijzondere gasten langs, er is live muziek en er wordt elk uur het Evers Staat Op-typetjes spel gespeeld. Tijdens deze Evers Staat Op marathonuitzending staat alles in het teken van het getal 15. Luisteraars kunnen voor € 15,- een stoel bemachtigen voor een live optreden in de 538 Live studio en een kijkje nemen achter de schermen bij de ochtendshow. Het opgehaalde bedrag zal worden geschonken aan het goede doel.

Sinds 2000 wordt het radioprogramma Evers Staat Op uitgezonden bij Radio 538, de allereerste uitzending van Evers Staat Op was op 1 januari 1998 op 3FM. Door de vele imitaties van onder meer de broers Frank en Ronald de Boer, Johan Cruijff, Prins Bernhard en Rob de Tuinman groeide het programma uit tot de best beluisterde ochtendshow van de Nederlandse radio. Het arsenaal aan imitaties breidde zich uit met typetjes als Willibrord Frequin, Martin Gaus, Peter R. de Vries, Frans Bauer en Nico Dijkshoorn. En onlangs de boeren Geert en Mario van Boer Zoekt Vrouw.

Het radioprogramma heeft inmiddels al vele prijzen in de wacht gesleept. In 1998 werd het verkozen tot het beste programma en in 1999 ontving Evers de Marconi Award voor beste radioman van het jaar. In 2006 won Evers Staat Op de eerste Gouden RadioRing. Daarnaast heeft Evers in 2009 tweemaal de prijs voor beste presentator ontvangen, zowel een Marconi Award als een Zilveren Radioster. In november 2014 ontving hij de Marconi Oeuvre Award.

Bron: Radio 538/Broadcast Magazine

Bericht delen