dinsdag 16 januari 2018

Doel 3FM Serious Request 2015 bekend

De dj’s in het Glazen Huis in Heerlen zetten zich in december 2015 samen met Nederland in voor de toekomst van kinderen en jongeren in oorlogsgebieden. In de week voor kerst vragen NPO 3FM en het Rode Kruis aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden.

Dat geldt voor landen als Syrië, Zuid-Soedan, Jemen, de Centraal Afrikaanse Republiek en Gaza/Westelijke Jordaanoever. The next generation verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig. Voor deze stille ramp, deze miljoenen kinderen en jongeren, zamelen de dj’s van 3FM samen met de rest van Nederland geld in.

Zendermanager 3FM Wilbert Mutsaers: “Jongeren zijn de stille slachtoffers van de oorlog. Een groot conflict berooft jongeren van scholing en perspectief. Zij moeten de kans krijgen om zich te ontwikkelen tot probleemoplossers, bouwers, verbeteraars, innovators en denkers. Zo kunnen ze straks een bijdrage leveren aan een betere toekomst voor het land, maar ook voor zichzelf. 3FM gaat er samen met het Rode Kruis alles aan doen om zoveel mogelijk van deze jongeren te helpen.”

Bron: NPO 3FM

Bericht delen