Dj Rob van Someren wint rechtszaak over zijn salaris, Talpa gaat in beroep
vrijdag 17 mei 2024

Dj Rob van Someren wint rechtszaak over zijn salaris, Talpa gaat in beroep

De rechter vindt dat Radio 10-dj Rob van Someren recht heeft op meer salaris. Talpa Network, waar zijn werkgever onder valt, gaat in hoger beroep.

Een woordvoerder van het gerechtshof Amsterdam bevestigt tegenover persbureau ANP dat er een hoger beroep komt. De zittingsdatum is nog niet bekend. De radiozender wil geen toelichting geven op de zaak. “We doen geen uitspraken over individuele gevallen tussen werkgever en werknemers. Daar laten we het bij”, zegt een woordvoerder van Talpa Network.

RTL Nieuws meldde eerder op de dag dat Van Someren de rechtszaak tegen zijn werkgever had gewonnen. Onder meer omdat zijn functioneren meerdere malen met een maximale score is beoordeeld, vindt de dj dat hij recht heeft op meer loon.

Volgens RTL Nieuws is Radio 10 het daar niet mee eens, omdat Van Someren met een salaris van 27.000 euro per maand al buiten de reguliere salarisschalen valt. Bovendien zouden er aparte afspraken over zijn salaris zijn gemaakt.

De rechtbank Amsterdam heeft de dj echter in het gelijk gesteld. De radiozender moet Van Someren met terugwerkende kracht een salarisverhoging geven. Hij moet 140.000 euro aan achterstallig salaris en boetes ontvangen. Met ingang van dit jaar krijgt hij 40.000 euro meer loon.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen