Dit Was De Radio: Waarom moet Morad weg bij NPO Radio 2?
dinsdag 11 juni 2024

Dit Was De Radio: Waarom moet Morad weg bij NPO Radio 2?

Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen brengen wekelijks analyses, verhalen, veel opvallende of grappige fragmenten én een gulle lach over dat fraaie medium: de radio. Elke dinsdag verschijnt weer een nieuwe aflevering in alle grote podcast-apps.

Daarnaast is er voor ‘vrienden van de show’ ook weer elke week een exclusieve bonusshow te beluisteren.

Met in aflevering 168:
Morad El Ouakili moet per direct weg bij NPO Radio 2. Volgens zijn werkgever BNNVARA valt zijn radioshow op de zender niet te combineren met zijn tv-ambities. Waarom moet hij persé kiezen? We horen een teleurgestelde Morad en vervanger Jasper de Vries die het ontstane gat in de programmering halsoverkop moet vullen.

Een gouden radioregel: élk jubileum moet je vieren. Daarom vierde de 538 Ochtendshow het 1-jarig bestaan. Vanuit de Talpa-kantine met heel veel vaste luisteraars, wat een gezelligheid zeg!

Het EK gaat bijna beginnen en dat is voor Edwin Evers genoeg reden om zijn oude vrienden de broertjes De Boer na jaren weer eens te bellen. Is deze tweeling nog steeds zo hilarisch als 20 jaar geleden?

Qmusic-dj Marieke Elsinga is te gast in de podcast 30 Minuten Rauw van Ruud de Wild. Ze doet een boekje open over haar dj-kwaliteiten én over de vraag wanneer ze gaat stoppen met de ochtendshow op Qmusic.

De programmering van NPO Klassiek staat een week lang in het teken van rustgevende muziek. Kalm met Klassiek, op de toch al niet zo heel drukke zender. De presentatoren trekken het land in op zoek naar rustgevende locaties. We luisteren even of wij er ook kalm van worden.

Radioheld Lex Harding heeft de Gouden Harp gekregen, omdat hij zich tijdens zijn carrière heeft ingezet voor de Nederlandse muziek. Komt dit niet een beetje héél erg laat? Lex is namelijk al vele jaren niet meer actief op dat vlak. Bij ‘Spraakmakers’ op NPO Radio 1 vertelt hij wat hij er zelf van vindt en geeft meteen de nieuwe generatie radiomakers een veeg uit de pan.

Afgelopen week waren de Europese verkiezingen en BNR en Radio 1 besteedden daar er veel aandacht aan, of de luisteraar het nou interesseerde of niet. Het Belgische Qmusic probeerde de gesprekjes met politici wat op te leuken door ze aan een leugendetector te hangen. Leuke gimmick of onzinnig gedoe?

Anoûl Hendriks van SLAM! is door het idee van Qmusic België geïnspireerd geraakt en maakt er misschien nog wel een leukere versie van dan die van onze zuiderburen.

Op hun beurt is ochtend-dj Maarten van Qmusic België weer geïnspireerd door een legendarische Nederlandse radiograp. Luister je mee, Giel Beelen?

In het Blooperblokje oa: Wouter van der Goes, Rob Stenders, Lars Geerts, Winfried de Jong en heerlijke onderbroekenlol.

In de exclusieve bonusshow voor vrienden van de show:
We luisteren naar nog meer rustgevende klanken van NPO Klassiek. Andrea van Pol maakt de luisteraar wel héél ontspannen wakker in haar ochtendprogramma.

Qmusic is verhuisd en ze hebben een nieuwe studio. Hoe geef je die oude studio een passend eresaluut? Het vrijdagochtend-duo Mattie & (inval-Marieke) Kai Merckx besluiten zich van hun meest rebelse kant te laten horen.

Het begint een traditie te worden: bij elke verkiezing-uitslagenavond weer even horen hoe snel de radio is. En vooral: hoe traag de tv is. Op NPO Radio 1 loopt de uitslag van de exitpoll van de Europese verkiezingen wel héél ver voor op dat van het tv-verslag op televisie.

In het exclusieve Blooperblokje hoor je bonusbloopers van Fleur Wallenburg, Wouter van der Goes en een luisteraar van DWDR brengt een ode aan Mieke van der Weij. Om de bonusshow te horen ga je naar Vriendvandeshow.nl/Radio.

Bron: Dit Was De Radio/BM

Bericht delen