Dit Was De Radio over het nieuwe FM-landschap
dinsdag 5 september 2023

Dit Was De Radio over het nieuwe FM-landschap

Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen brengen wekelijks analyses, verhalen, veel opvallende of grappige fragmenten én een gulle lach over dat fraaie medium: de radio.

Elke dinsdag verschijnt weer een nieuwe aflevering in alle grote podcast-apps. Daarnaast is er voor ‘vrienden van de show’ ook weer elke week een exclusieve bonusshow te beluisteren.

Met in aflevering 129:
Toen was het dan eindelijk zover: 1 september 2023. De start van een nieuw FM-landschap voor de komende jaren. Nou ja: twee zenders zijn verhuisd, nieuwkomer Joe (wij zeggen ‘Joe-Joe’) is wat je denkt dat het is en Radio4All is vooralsnog ruis. We luisteren naar het overgangsmoment op de FM. Wat was er te horen op Radio 10 en Veronica? En op SLAM! en Sublime op het moment dat ze uit de FM verdwenen. Hét FM Veilingjournaal dat je wilt horen dus!

De A.I.-versie van 3FM’s Rob ‘van de Radio’ Janssen klinkt alsof Rob dronken is. Hoe lang nog voordat hele radioshows (zeker op daluren) door ‘dit-was-nu-komt’ A.I.-stemmen aan elkaar wordt gekletst?

DJ Morad El Ouakili discussieert met een luisteraar van NPO Radio 2. Deze vindt namelijk Mungo Jerry’s 1970-hit In the Summertime niet meer kunnen. We bespreken of we nu echt ‘woke’ doorslaan óf dat deze mevrouw een punt heeft.

Ron vroeg er ooit om (?) in deze podcast en nu kreeg hij hem dan toch eindelijk: een dronken luisteraar die belt naar hem als Nachtbroeder, op NPO Radio 1.

We starten met De Grote Ochtendshow Tunes Competitie. Ochtendshows staan erom bekend dat ze vrolijke liedjes over hun programma of ochtendrituelen laten horen. We gaan ze de komende maanden beoordelen: zijn ze onderscheidend en passen ze bij de ochtendshow en bij de zender? Dus: inwisselbaar of de juiste snaar? Dit keer: Jan-Willem Start Op (NPO Radio 2) en Rick in de Morgen (Radio Veronica).

Verse bloopers dan! Dit keer van Tom van der Weerd, Hans Schiffers, Eddy Keur en… Harm Edens en Arjan Snijders.

Syb komt met zijn tegenfase cliffhanger én met ‘subtiele geluidseffecten’ in het NOS-Journaal.

Igmar Felicia van FunX spreekt de slotwoorden gericht aan de programmaleiders: Red De Radio!

Verder deze week in de exclusieve bonusaflevering:
Vorige week hoorden we in de bonusshow een hilarisch, maar finaal mislukt, gesprek dat Bert Haandrikman op NPO Radio 5 voerde met een beller. Deze week gaat hij in de herkansing.

Wim van Helden is gelukkig terug op Qmusic. Hoe goed is Wim wel niet?

Antwoord op de vraag: durft Mischa Blok in tegenstelling tot wat we eerder hoorden van Bert Haandrikman en Astrid de Jong wél heavy metal te draaien bij de NPO?

Plus: bonusbloopers van onder andere Astrid de Jong, Daniël Dekker, Jurgen van den Berg én Mieke van der Weij. Om je vingers bij af te likken!

Om de bonusshow te horen ga je naar Vriendvandeshow.nl/Radio.

Bron: Dit Was De Radio/BM

Bericht delen