Dit Was De Radio: In de ban van het EK en (wéér) gerommel bij Veronica
dinsdag 18 juni 2024

Dit Was De Radio: In de ban van het EK en (wéér) gerommel bij Veronica

Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen brengen wekelijks analyses, verhalen, veel opvallende of grappige fragmenten én een gulle lach over dat fraaie medium: de radio. Elke dinsdag verschijnt weer een nieuwe aflevering in alle grote podcast-apps. Daarnaast is er voor ‘vrienden van de show’ ook weer elke week een exclusieve bonusshow te beluisteren.

Daarnaast is er voor ‘vrienden van de show’ ook weer elke week een exclusieve bonusshow te beluisteren.

Met in aflevering 169:
Het EK Voetbal is begonnen! De halve radiowereld gaat mee in de oranjekoorts. NPO Radio 1 natuurlijk voorop met het live-verslag van heel veel wedstrijden in Langs de Lijn. We luisteren hoe enthousiast commentatoren Philip Kooke en Jeroen Elshoff aftrapten met Polen – Nederland.

Radio 538 is mediapartner van de KNVB en daarom is besloten dat Frank Dane en zijn Middagshow-team in Wolfsburg in Duitsland verblijven tijdens het EK. Leuk?

Ook 3FM reist achter Oranje aan. Het oude radio-duo Barend en Wijnand is weer bij elkaar gekomen voor een dagelijkse EK-show op 3FM, met een camper rijden ze door Duitsland om de sfeer te proeven? Hoe leuk/zinnig is dat?

We luisteren weer eens naar de eigenzinnige ‘GenZ-zender’ Yoursafe Radio, want ook daar een heuse EK-show. Het EK Sportpaleis wordt dagelijks gepresenteerd door Lars Jesse van Eijden en Thijs Zwagerman, hoe pakken zij het aan?

Wederom gerommel bij het nieuwe Radio Veronica. Danny Vera én Johan Derksen moeten het veld ruimen. Wegens bezuinigingen of is het een smoesje, omdat ze niet in de nieuwe koers van de zender passen? En waarom dan niet?

Oud-Veronicabaas Rob Stenders heeft over het ontslag van Danny Vera en Johan Derksen ook nog wel iets te zeggen. Is hij zich er wel bewust van dat hij tegenwoordig geen zenderbaas meer is?

Twee weken geleden gingen we in op het verzoek van een luisteraar om eens een ‘publieksversie’ van het ‘Radio-Rad’ te spelen. Het rad eindigde toen op de 3FM-show Vera on Track. We gaan eens inventariseren wat de DWDR-luisteraar van die show vindt! Uiteraard óók gewoon de mening van het DWDR-team.

In het Blooperblokje geheel in thema veel sportbloopers, van o.a. Tom van ‘t Hek, Jeroen Grueter en Hugo Borst, maar ook van Bart Arens en Dolf Jansen!

In de exclusieve bonusshow:
De Concertzender kreeg vorige week de Zilveren Reissmicrofoon. Terecht? We duiken in de curieuze geschiedenis van deze niche-zender.

Onze eigen Ron was met zijn collega’s van De Perstribune (NPO Radio 1) óók al in Duitsland, voor nóg een opwarmshow voor de eerste Oranjewedstrijd? Waarom Ron?

In het exclusieve Blooperblokje bonusbloopers met kommer en kwel voor Bas van Werven (klinkt wel heel vreemd) en een NOS-correspondent (heeft een internationaal probleem aan z’n broek hangen) En geen Mieke, maar wel een héle goede vervanger! Om de bonusshow te horen ga je naar Vriendvandeshow.nl/Radio.

Bron: Dit Was De Radio/BM

Bericht delen