Dit Was De Radio: Een lach én een traan op Radio 10
dinsdag 28 mei 2024

Dit Was De Radio: Een lach én een traan op Radio 10

Harm Edens, Arjan Snijders en Ron Vergouwen brengen wekelijks analyses, verhalen, veel opvallende of grappige fragmenten én een gulle lach over dat fraaie medium: de radio. Elke dinsdag verschijnt weer een nieuwe aflevering in alle grote podcast-apps.

Daarnaast is er voor ‘vrienden van de show’ ook weer elke week een exclusieve bonusshow te beluisteren.

Met in aflevering 166:
Rob van Someren, sterspeler van Radio 10, wordt ‘verbannen’ naar de weekendprogrammering. Volgens onbevestigde berichten hangt het samen met een rechtszaak die hij voert tegen zijn werkgever Talpa Radio over zijn salaris. We beluisteren hoe Rob dit nieuws bracht in zijn programma, waarbij hij het zelf nauwelijks droog houdt.

Afgelopen week werden de nominaties voor de Zilveren Reissmicrofoon bekendgemaakt. De NPO Radio 2 Top 2000 krijgt de Ere-Zilveren Reissmicrofoon. Daarnaast zijn De Concertzender, de podcast Mina & Mevrouw en De Zelfmoordshow van Kink en Tim op het Broek de nominaties voor de Zilveren Reissmicrofoon 2024. We bespreken de genomineerden, het fenomeen Reissmicrofoon én er is een ingelaste mini-‘Ron is boos’.

Hans van den Boom neemt wegens pensionering na 30 jaar afscheid van zijn programma Zondagochtendconcert op NPO Klassiek. We luisteren naar z’n afscheid en of zijn opvolger (met wie hij zijn laatste live-uitzending presenteerde) er al een beetje lekker inzit.

NPO Radio 5 grijpt Tweede Pinksterdag aan voor een speciale Boudewijn de Groot-dag, want de zanger is 80 jaar geworden én zit 60 jaar in het vak. Daarom is een Boudewijn Top-lijst te horen en wordt Boudewijn geïnterviewd door Bert Kranenbarg.

Daniël Dekker is even op vakantie en één dag wordt hij in zijn NPO Radio 5-programma vervangen door Simon Keizer. Is hij een geschikte radiopresentator?

Het was een belangrijk politiek moment: de officiële afronding van het coalitieakkoord (op hoofdlijnen). Alle tv-ploegen verzamelden zich in Den Haag om hier zelfs om 2.00 uur ’s nachts verslag van te doen. Wilma Borgman deed dit voor de radio. Was ze nog wakker tijdens dit verslag en was het voor de luisteraar het wachten waard?

Terwijl Rob van Someren in mineurstemming verkeert, is er bij zijn Radio 10-collega Gerard Ekdom (vlak voor zijn afscheid) een gulle lach te horen. Hij heeft namelijk de winnaar van de verkiezing van de meest aanstekelijke lach van Nederland in de studio. Gaan hierdoor ook bij de luisteraar de mondhoeken omhoog?

Dan weer terug naar tranen, dit keer in Langs de Lijn op NPO Radio 1. Verslaggever Andy Houtkamp wordt emotioneel als bij PEC Zwolle afscheid werd genomen van speler Bram van Polen. Volgens zijn collega de ‘mooiste radioseconden van het jaar’. Is dat écht zo?

In het Blooperblokje onder andere: Gerard Ekdom, Fleur Wallenburg, Bart van Leeuwen en nieuwslezers Robert Baltus, Iris Schut en Clemens Peters.

In de bonusshow voor vrienden van de show:
Welk 3FM-programma keert na bijna vijftien jaar weer terug in de ether, maar nu op NPO Radio 2?
Gijs Staverman stapt dus over van NPO Radio 2 naar Radio 10. Wordt hij nog een beetje leuk uitgezwaaid door zijn collega’s? We luisteren hoe Gijs’ z’n laatste woorden hebben geklonken. Of nou ja, bijna laatste woorden.

De ochtend na het nachtelijke coalitieakkoord (op hoofdlijnen) moeten de vier aankomende regeringspartijen al een persconferentie doen in Den Haag. De politici hebben nauwelijks (lees: niet) geslapen, maar Caroline van der Plas kan het niet laten om toch bij Sven Kockelmann aan te schuiven. Slecht plan.

De 538 Ochtendshow volgt de Haagse persconferentie ook en besluit dat ‘historische’ moment te verstoren. Met succes!

Evelien de Bruijn is gestart met haar weekendshow op NPO Radio 2. We luisteren naar de start, maar zijn met stomheid geslagen. Ze blijkt wel héél erg geïnspireerd door het interview dat we vorige week met haar hadden: we herkennen hierin een bekend DWDR bonusshow-item.

Als Bonusbloopers dit keer onder andere lokale bloopers (van BingoFM en MFM) en Mieke van der Weij.

Om de bonusshow te horen ga je naar Vriendvandeshow.nl/Radio.

Bron: Dit Was De Radio/BM

Bericht delen