dinsdag 16 januari 2018

De Zwart en Van Velthuysen hebben Spaanse zender

Erik de Zwart en Rick van Velthuysen hebben zich verbonden aan het Spaanse radiostation Costa Blanca Radio. Het is een van oorsprong Nederlandstalige zender, maar duidelijk met als doel om alle inwoners van de Costa Blanca een prettig muziekprogramma te bieden.

De zender is te ontvangen van Alicante tot Gandía. CBR is in de Marina Alta te ontvangen op 97.6 FM en in de Marina Baja op 101.4 FM. De initiatiefnemers van CBR zijn De Zwart en Van Velthuysen, grote namen in de Nederlandse muziekbusiness.

Rick van Velthuysen is verantwoordelijk voor de muziekkeuze en hij richt zich op de doelgroep van 9 tot 90 jaar. Dat diens keuze aanslaat blijkt ook uit het feit dat niet alleen de Nederlandstaligen op CBR afstemmen, maar ook de Spanjaarden, Duitsers en Engelsen die in Spanje verblijven. Dat er veel lekker in het gehoor liggende platen worden gedraaid die af en toe totaal in de vergetelheid zijn geraakt, doet veel mensen goed en laat hen regelmatig terugdenken aan vroeger.

Begin november werd bekend dat De Zwart per direct stopte als Station Director bij Radio Veronica. Sinds 2006 is De Zwart ondernemer/investeerder en in die hoedanigheid betrokken bij verschillende bedrijven, waaronder Tunin.FM, Mobiele TV Nederland, 21st Century Music, Costa Blanca Radio en DigiPluggen. Hij richt zich nu binnen de Telegraaf Media Groep op de ontwikkeling van digitale video formats.

Voor presentator Rick van Velthuysen was er geen plek meer in de nieuwe programmering van Radio Veronica. Zijn programma WeekendRick is sinds januari niet meer te horen op de zender. Van Velthuysen startte in 1985 als dj bij de KRO. Later werkte hij voor de AVRO. Van Velthuysen was vervolgens in 1992 betrokken bij de oprichting van Radio 538. In 2008 ging hij naar Radio Veronica.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen