dinsdag 16 januari 2018

De Zomerse Top 50 bij 150 radiozenders

De Zomerse 50 heeft een nieuwe nummer 1: Lambada van Kaoma. De hit uit 1989 staat al vijftien jaar in De Zomerse 50 en nu voor het eerst op 1. De lijst met de meest populaire zomerhits is de komende weken te horen bij 150 radiozenders in Nederland en België.

“Het is opvallend dat er dit jaar niet een gigantische zomerhit is die er met kop en schouders bovenuit steekt”, vertelt Martijn de Lange van TV Enschede FM, de initiatiefnemer van De Zomerse 50.

De hitlijst verschijnt al vele jaren elke zomer. De lijst wordt samengesteld aan de hand van alle stemmen die binnenkomen op de site www.zomerse50.nl. “Er zijn dit jaar weer meer dan 110.000 stemmen uitgebracht”, zo vertelt De Lange. “Veel mensen houden van zomerhits, ze geven je een zomers, zonnig en vrij gevoel. Aan elke liedje kleeft wel een herinnering en andersom geldt ook: bij elke zomer hoort wel een liedje.”

Op de site van De Zomerse 50 staat naast de complete lijst ook een overzicht van alle radio- en tv-uitzendingen bij de 150 omroepen in Nederland en België.

Bron: Zomerse50.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen