De Week van de Jaren 70 op NPO Radio 5
woensdag 20 mei 2020

De Week van de Jaren 70 op NPO Radio 5

De tijd van bruin/geel geruit behang, oranje stoelen en plateauzolen herleeft weer even tijdens De Week van de Jaren 70 op NPO Radio 5. Dj Jan Rietman bijt zaterdag 23 mei om 07.00 uur het spits af met zijn programma Wekker-Wakker-Weekend!

Jan Rietman opent zaterdagochtend met collega-dj Bert Kranenbarg ook het NPO Radio 5 Clubhuis, waarin luisteraars virtueel kunnen samenkomen via nporadio5.nl om De Week van de Jaren 70 met elkaar te beleven.

Legendarische spelletjes
Tijdens De Week van de Jaren 70 laten de dj’s van NPO Radio 5 legendarische radiospelletjes terugkeren. Zo zal Jeroen van Inkel in zijn programma met de luisteraars Raad een lied (of niet) spelen, herintroduceert Hans Schiffers Vijftig pop of een envelop en blaast Bert Kranenbarg Geen ja, geen nee nieuw leven in. In De MAX! is Raden maar te horen en Bert Haandrikman presenteert een radioversie van De lopende band, bekend van het tv-programma Eén van de Acht met Mies Bouwman.

Stemmen
Luisteraars kunnen via nporadio5.nl tot en met donderdag 28 mei 12.00 uur stemmen op hun favoriete songs uit de jaren 70. Hun stemmen leiden tot de Evergreen Toplijst van de Jaren 70, die op vrijdag 29 mei tussen 7.00 en 20.00 uur de afsluiting vormt van De Week van de Jaren 70.

Podcast
Henkjan Smits maakt een podcast over het legendarische Holland Pop Festival in 1970 (Omroep MAX). Deze zomer is het vijftig jaar geleden dat het eerste meerdaagse muziekfestival in Nederland werd georganiseerd. Het festival veranderde de muziekcultuur in Nederland voorgoed. De podcast Holland Pop Festival is vanaf maandag 25 mei beschikbaar via de NPO Radio 5-app, de website nporadio5.nl en de bekende podcastplatforms.

Bron: NPO/BM

Bericht delen