De Onvergetelijke Luisterlijst: hoogtepunten uit 100 jaar radio
maandag 30 september 2019

De Onvergetelijke Luisterlijst: hoogtepunten uit 100 jaar radio

Op 6 november is het precies 100 jaar geleden dat Hanso Idzerda de allereerste radio-uitzending verzorgde. Om dit te vieren presenteren NPO Radio 1 en NPO Radio 5 De Onvergetelijke Luisterlijst.

Vanaf vrijdag 4 oktober kunnen luisteraars via www.nporadio1.nl en www.nporadio5.nl stemmen op spraakmakende fragmenten, markante radiomakers en legendarische programmatitels. De Onvergetelijke Luisterlijst is een selectie van 100 hoogtepunten uit de vaderlandse omroepgeschiedenis: van muziek tot sport, van spelletjes tot journalistiek.

Op 6 november wordt de Top 10 van De Onvergetelijke Luisterlijst bekendgemaakt op NPO Radio 1 en NPO Radio 5. Gezicht, maar bovenal stem van De Onvergetelijke Luisterlijst is radiocoryfee Frits Spits. Als ambassadeur staat hij de komende weken stil bij tal van ‘radiomonumenten’ in verschillende programma’s op NPO Radio 1 en NPO Radio 5.

De stemlijst wordt gelanceerd op vrijdag 4 oktober, tussen 20.30 en 21.30 uur. Op NPO Radio 1 presenteren Mischa Blok en Margje Fikse hun programma dan live vanuit Beeld en Geluid in Hilversum, waar Het Grote 100 Jaar Radio Festijn plaatsvindt. Bert Kranenbarg doet op NPO Radio 5 verslag.

Bron: NPO/BM

Bericht delen