dinsdag 16 januari 2018

De Breij stopt op 3FM

Claudia de Breij stopt voorlopig met het maken van radio. Jarenlang verzorgde zij radioprogramma’s op 3FM. De laatste jaren zat zij op de vrijdagmiddag met Claudia D’r Op, maar eerder ook in de rest van de week. Tien jaar geleden haalde De Breij vanuit het Glazen Huis geld op voor het Rode Kruis bij de allereerste editie van 3FM Serious Request.

Ondertussen sleepte ze een prijzenkast vol aan Zilveren Radiosterren Vrouw binnen.

De Breij: “Ik heb het altijd gezegd en dat heb ik ook gedaan toen ik begon bij 3FM: ik wil niet tot mijn veertigste op 3FM zitten. Ik vind dat ik gelijk had. Het is letterlijk mooi geweest.” Op 12 december is de laatste uitzending van Claudia D’r Op op 3FM. Het moet een feestelijke uitzending worden met bijvoorbeeld Typhoon als gast. Vanaf januari neemt Gerard Ekdom het stokje van de lunchshow op vrijdag over van De Breij. Ekdom heeft er veel zin in en is in het nieuwe jaar vanaf de lunch al te horen met Effe Ekdom.

NPO 3FM zendermanager Wilbert Mutsaers: “Claudia maakt al jaren een heel succesvol programma op 3FM en kleurt dat in op een unieke manier, met veel humor, bijzondere verhalen en unieke karakters. Claudia heeft plannen, grote plannen, en daar gaat ze nu met veel energie aan werken. Wij wensen haar daarbij plezier en succes. De 3FM luisteraars gaan vermoedelijk de muziek van Barbra Streisand en de verhalen van de Breijstaete op de 3FM vrijdagmiddag missen, maar krijgen Gerard Ekdom met zijn programma Effe Ekdom, goede muziek en fantastische humeur ervoor terug.”

Bron: 3FM/Broadcast Magazine

Bericht delen