dinsdag 16 januari 2018

Concertzender verkeert in grote nood

De Concertzender verkeert in zeer ernstige moeilijkheden. Dat meldt de omroep op haar website. Samenwerkingspartner Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht en sponsor Conclusion (zakelijk dienstverlener) hebben hun overeenkomst met de Concertzender beëindigd per augustus 2014.

Hierdoor verliest de radiozender, die al eens eerder aan de rand van de afgrond stond, maar liefst twee derde van de inkomsten, ofwel € 90.000 per jaar. Tevens is de omroep op zoek naar nieuwe huisvesting.

De Concertzender zendt op kabel en via internet 24/7 via een livestream op 17 themakanalen uit – nu nog vanuit Conclusion in Utrecht – en maakt haar programma’s met 170 vrijwilligers. Dagelijks wordt via internet alleen al door liefhebbers van avontuurlijke muziek 6000 keer geluisterd naar deze programma’s.

De Stichting Concertzender is volledig afhankelijk van giften en donaties, voor structurele overheidssubsidie komt zij niet in aanmerking. Voor huisvesting, concertopnamen, apparatuur en uitzendkosten is echter wel geld nodig.

Daarom is de omroep op zoek naar partijen die huisvesting willen aanbieden en particulieren die een bijdrage willen storten. Meer informatie is hier te vinden.

Sinds medio 2007 heeft de Concertzender een reeks thematische kanalen op internet waarop oude uitzendingen herhaald worden: nieuwe muziek, avant-garde popmuziek en een kanaal met niet-westerse klassieke muziek. Ook zijn er kanalen met jazz, wereldmuziek, culturele raakvlakken, pop, ambient, ‘young professionals’ en diverse kanalen voor specials, zoals November Music. In 2009 werden nog kanalen met gregoriaanse zang, folk en hardbop toegevoegd

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen