dinsdag 16 januari 2018

Commerciële radiozenders adverteren bij Ster

Commerciële radiozenders mogen adverteren bij de zenders van de publieke omroep. Ster gaat de bestaande strenge reclameregels loslaten. Dat maakte Ster-directeur Frank Volmer bekend bij BNR Nieuwsradio. Tot voor kort was het voor commerciële radiozenders verboden om te adverteren bij de publieke zenders.

 

“Als BNR of welke andere commerciële partij reclame wil maken bij de Ster dan zijn ze van harte welkom Reclamezendtijd voor concurrerende bedrijven wordt liberaler”, aldus Volmer. Ster hoopt met deze verandering het publiek beter bij de adverteerders te brengen. Reclame voor commerciële televisiezenders bij de NPO-zenders verwacht Volmer voorlopig niet. “Dat lijkt me niet logisch en zou je andersom ook niet willen. Maar als het crossmediaal is, mag alles.”

Zowel BNR Nieuwsradio als Qmusic gaan binnenkort relame uitzenden bij Ster. BNR heeft in het verleden al diverse keren tevergeefs geprobeerd om spotjes uit te zenden bij de publieke radiozenders en overwoog toen juridische stappen. De radiozender heeft wel een spot laten uitzenden op NPO Radio 1 onder de titel van vliegtuigmaatschappij Bay & Air. Daarmee was het de eerste commerciële radiozender die adverteerde op de publieke radio. De spot werd snel van de zender gehaald.

Bron: BNR/Broadcast Magazine

Bericht delen