dinsdag 16 januari 2018

Classic FM zendt niet meer uit in DAB+

De commerciële klassieke radiozender Classic FM is woensdag verdwenen uit de digitale ether (DAB+). Classic FM is na Arrow Classic Rock de tweede radiozender die in korte tijd DAB+ verlaat.

Classic FM geeft in een reactie tegenover Mediamagazine.nl aan dat DAB+ een te klein deel van de luisteraars van de radiozender bedient.

“Na het bestuderen van de cijfers en lang wikken en wegen heeft de nieuwe eigenaar de conclusie getrokken dat DAB+ een te klein aandeel van onze luisteraars bedient. Om de continuïteit van de zender te waarborgen is daarom besloten om vooralsnog niet langer te investeren in een DAB+ frequentie”, aldus Pieter van Nes, Music Director van de radiozender.

Van Nes zegt verder: “We vinden het overigens uiteraard erg jammer en vervelend voor de groep luisteraars die van onze uitzending via DAB+ gebruik maakte en daar mogelijk zelfs apparatuur voor heeft aangeschaft, maar we hopen die luisteraars ook in de toekomst te kunnen blijven begroeten via onze andere kanalen.”

Classic FM maakte tot dusver gebruik van capaciteit in de digitale ether die gehuurd was van Talpa Radio. Die gebruikt de nu vrijgekomen capaciteit om enkele zenders met een hogere geluidskwaliteit te verspreiden. De radiozenders Radio 10 en Radio Veronica werden voorheen met een bandbreedte van 64kbps uitgezonden. Dit is nu naar 80kbps verhoogd. De digitale themakanalen 538 Top 40 en Sky Radio Xmas gebruiken nu 64kbps bandbreedte. Voorheen was dit 48kbps. De zender Classic FM meldt op zijn website donderdag nog steeds dat er uitzendingen in DAB+ plaatsvinden.

Telegraaf Media Groep nv heeft per 1 november Classic FM verkocht aan Bakker Oosterbeek Beheer bv, de eigenaar van platenlabel Challenge Records. 

Bron: Mediamagazine/BM

Bericht delen