Chanelva Rier nieuwe zendermanager NPO FunX
vrijdag 4 november 2022

Chanelva Rier nieuwe zendermanager NPO FunX

Chanelva Rier start op 1 januari als zendermanager van NPO FunX. De 32-jarige Rier is op dit moment adjunct-programmaleider bij de publieke zender. Daarvoor was ze eindredacteur van de ochtendshow Start met Fernando en producer/redacteur van diverse programma’s op NPO FunX.

Chanelva Rier: “Na meer dan 10 jaar voor NPO FunX gewerkt te hebben ben ik vereerd dat ik vanaf 1 januari de zender een volgende fase in mag leiden. In mijn verschillende rollen heb ik FunX leren kennen als een crossmediaal radiomerk dat jongeren in de grote steden en daarbuiten weet te bereiken met een uniek en herkenbaar geluid. Dat doen we met fantastische evenementen als de FunX Music Awards en DiXte 1000, maar ook via de grote online community rondom FunX. Ik heb ontzettend veel zin om in het nieuwe jaar aan de slag te gaan.”

Jurre Bosman, directeur NPO Radio: “Onder vertrekkend zendermanager Niels Hoogland is NPO FunX uitgebouwd tot een succesvol en impactvol merk. Ik ben Niels dankbaar voor al zijn inzet. Tegelijkertijd ben ik verheugd dat we de leiding van dit voor de publieke omroep belangrijke platform in de handen kunnen leggen van Chanelva Rier.”

Bosman vervolgt: “Ik heb er alle vertrouwen in dat onder haar aanvoering FunX de nodige stappen blijft maken om ook in de toekomst relevant te blijven voor de veeleisende doelgroep, in een medialandschap dat razendsnel verandert. De muziek, issues en trends van morgen zijn anders dan die van vandaag. Chanelva weet wat er nodig is om daarbij aangesloten te blijven, mede op basis van haar jarenlange ervaring bij FunX en kennis van de doelgroep. Ik wens Chanelva alle succes.”

Niels Hoogland blijft tot januari de zendermanager van NPO FunX. Hij besloot eerder dit jaar te vertrekken om als zelfstandige in de media verder te gaan.

Bron: NPO/BM
Foto: NPO

Bericht delen