dinsdag 16 januari 2018

Buma/Stemra sluit overeenkomst met VVEM

Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra heeft tijdens Eurosonic Noorderslag een overeenkomst getekend met de VVEM, vertegenwoordiger van bedrijven uit verschillende hoeken van de evenementenbranche waaronder diverse dance organisatoren.

De belangrijkste afspraken binnen de overeenkomst betreffen de inning van gelden en het aanleveren van repertoire door middel van fingerprinting techniek die muziek digitaal identificeert. De VVEM vertegenwoordigt onder andere UDC, ID&T, Extrema, Loveland, The Good Guyz en Art of Dance. De met Buma/Stemra getekende overeenkomst betreft belangrijke dance events in het binnenland.

VVEM directeur Hans Ligtermoet: “Het is vanzelfsprekend dat wij willen meewerken aan een efficiënte uitkering aan de rechthebbenden van de muziek die door onze leden worden gedraaid bij evenementen. Door deze overeenkomst dragen wij daar aan bij.”

Directievoorzitter Hein van der Ree: “De VVEM is een belangrijke partij voor Buma/Stemra. Overeenkomsten als deze zijn zeer belangrijk voor de auteurs die Buma/Stemra vertegenwoordigt. Hun bron van inkomsten is het schrijven van muziek. Zij zijn lang niet altijd ook de artiest die die muziek openbaar maakt. Wanneer dj’s optreden tijdens dance events hebben onze leden, de auteurs en uitgevers van de muziek die zij gebruiken, recht op een vergoeding.”

Bron: Buma/Stemra

Bericht delen