dinsdag 16 januari 2018

Buma/Stemra breidt samenwerking ICE uit

Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra heeft de intentie de bestaande overeenkomst met de Zweedse organisatie International Copyright Enterprise (ICE) uit te breiden met een service voor de verwerking van nationaal en internationaal online muziekgebruik.

De samenwerking binnen ICE Online zal, in coöperatie met Network of Music Partners (NMP) volgens planning begin 2015 operationeel zijn.

ICE Online gaat, in samenwerking met NMP, voor Buma/Stemra de gegevens verwerken van het online gebruik van alle muziek die Buma/Stemra vertegenwoordigt. Zowel nationaal als internationaal. Door deze uitbreiding op de bestaande overeenkomst anticipeert Buma/Stemra op de marktontwikkelingen die een stijging van muziekgebruik op uiteenlopende online platformen laat zien. Daarnaast sluit de internationale samenwerking binnen ICE Online aan bij verschillende eisen die de onlangs opgestelde Europese Richtlijn aan auteursrechtenorganisaties stelt.

Door te kiezen voor een internationale samenwerking verwacht Buma/Stemra een investeringsefficiency te realiseren in vergelijking met het zelfstandig verwerken van de online gegevens. Migratie van de muziekwerkgegevens van de bij Buma/Stemra aangesloten leden naar de ICE database als resultaat van de eerder in 2013 gesloten overeenkomst met ICE, bevindt zich in de finale fase en wordt in 2014 afgerond.

Hein van der Ree, directievoorzitter Buma/Stemra, ziet de aansluiting bij ICE Online als een logisch gevolg van het anticiperen op veranderende marktomstandigheden: “Wij streven er constant naar om onze diensten zo efficiënt, veilig en effectief mogelijk aan te kunnen bieden aan onze leden, nu en in de toekomst. De samenwerking met ICE Online is een belangrijke stap in het realiseren van een kostenefficiënte en duurzame oplossing voor het verwerken van alle online gebruiksgegevens. Tevens krijgt Buma/Stemra hiermee, in combinatie met Pan-Europese deals, beter inzicht in het online gebruik van haar leden in het buitenland. Het draagt bij aan de dienstverlening aan onze leden en komt daarnaast tegemoet aan een aantal van de eisen van de onlangs aangenomen Europese Richtlijn Collectieve Beheer.”

Bron: Buma/Stemra

Bericht delen