dinsdag 16 januari 2018

Bosman met dj's in gesprek over noodlijdend NPO 3FM

Jurre Bosman, directeur van de NPO-radiostations, onderzoekt hoe hij de vrije val van NPO 3FM kan stoppen. “Momenteel praat ik met dj’s, redacties en omroepen die programma’s maken op 3FM om te bepalen wat we moeten finetunen om de prestaties van 3FM te verbeteren.”

Dat zegt hij in het AD. In de meetperiode maart-april kwam het station uit op een zorgwekkende 4,5 procent marktaandeel. Dat was in dezelfde periode vorig jaar nog 7,0 procent. NPO 3FM is nu het zevende station van Nederland.

“We hebben bij 3FM vrij recent het roer behoorlijk omgegooid en het kost tijd om het publiek daar aan te laten wennen en weer een grotere fanbase op te bouwen”, aldus Jurre Bosman. Hij is sinds het vertrek van 3FM-baas Basyl de Groot, begin deze maand, naast radiodirecteur ook waarnemend zendermanager. Momenteel onderzoekt hij dus hoe het beter kan. “Zodra daar meer over bekend is, laat ik het weten.”

De leeftijd van de gemiddelde luisteraar van NPO 3FM is momenteel 37 jaar. En de gemiddelde luisteraar werd de laatste jaren steeds ouder. Jongere luisteraars kiezen voor online diensten.

Bron: AD/BM

Bericht delen