BNR zendt weer uit vanuit eigen studio
vrijdag 22 maart 2024

BNR zendt weer uit vanuit eigen studio

BNR Nieuwsradio zendt vrijdag weer uit vanuit de eigen studio aan het Prins Bernhardplein in Amsterdam. Donderdag werd de studio ontruimd na een ernstige bedreiging aan het adres van Marktplaats.

Dit bedrijf heeft haar hoofdkantoor in hetzelfde pand als BNR en het Financieele Dagblad. De bedreiging was aanleiding om in allerijl uit te zenden vanuit een noodstudio op een andere plek in Amsterdam. Dit om de BNR-medewerkers niet in gevaar te brengen.

Inmiddels heeft de politie in Amsterdam laten weten dat er een persoon is aangehouden op verdenking van deze bedreiging, zo maakte BNR Hoofdredacteur Marc Adriani vrijdagochtend bekend in De Ochtendspits van BNR. Om wie het gaat en waar de aanhouding heeft plaatsgevonden is niet bekend.

Adriani: “De kust is weer veilig, we zijn weer terug in onze vertrouwde studio. Terugkijkend ben ik blij dat we het zekere voor het onzekere hebben genomen. Verder ben ik onder de indruk over hoe het BNR-team gistermiddag in korte tijd de complete studio heeft verhuisd. De luisteraar heeft het amper gemerkt.”

Bron: BNR/BM

Bericht delen