dinsdag 16 januari 2018

BNR wil Groot Dictee uitzenden op de radio

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal komt niet meer op tv. BNR wil de komende editie wel organiseren en presentator Philip Freriks heeft daar wel oren naar.

27 jaar lang presenteerde hij het Groot Dictee der Nederlandse Taal op televisie, maar nu is het voorbij. Omroep NTR stopt er per direct mee. De kijkcijfers zijn te laag en het programma is over zijn hoogtepunt heen, meent de omroep.

Freriks zegt teleurgesteld te zijn. “Ik heb een beetje de smoor in over de manier waarop het is gebeurd. Ik vind dat je zo’n iconisch programma mooi moet beëindigen. Daar moet je mooi een punt achter zetten, zoals dat bij een dictee hoort, in plaats van de afvalzak openen, het erin flikkeren en het op straat te zetten.”

“Ik wil er heel graag over praten om het dictee op BNR te doen”, bevestigt BNR-hoofdredacteur Sjors Frölich. De uitslag met de juiste spelling zou na afloop van het dictee op de BNR-website en/of in het Financieele Dagblad kunnen worden gepubliceerd. Fröhlich: “Philip is van harte welkom.”

Freriks: “Wie weet komen we bij BNR het afscheid vieren, ik ga het met de producent overleggen.”

Inmiddels heeft ook Omroep MAX-baas Jan Slagter laten weten dat hij wil bezien of het Groot Dictee der Nederlandse Taal in aangepaste vorm kan terugkeren op televisie.

Bron: BNR/BM

Bericht delen