dinsdag 16 januari 2018

BNR lanceert vernieuwde podcast-app

BNR Nieuwsradio lanceert donderdag zijn vernieuwde podcast-app. In deze innovatieve app is het mogelijk om on demand podcasts met nieuws en informatie te beluisteren. 

De podcasts gaan onder meer over economie, innovatie, ondernemen, energie, automotive en de arbeidsmarkt. Deze audiofragmenten zijn een aantal weken of maanden later nog steeds relevant voor de doelgroep. In de vernieuwde BNR-app wordt deze audio nu eenvoudig beschikbaar gesteld zodat de luisteraar niets hoeft te missen. Ook kan live naar radio worden geluisterd en zijn alle geschreven nieuwsartikelen in een nieuw jasje gestoken.
 
Sjors Fröhlich, hoofdredacteur BNR Nieuwsradio: “Radio zal altijd blijven bestaan, daar is het medium veel te mooi voor. Een podcast is misschien wel de meest intieme vorm van radio luisteren. Vandaar dat BNR hier vol op inzet. Actueel nieuws en duiding op live-radio; verdieping en thema’s op podcast. Als luisteraar zit je zelf aan de knoppen, want jíj bepaalt wanneer je wat luistert. Waar on demand voor video en muziek al een begrip is, zal dit ook voor inhoudelijke audio zo worden.” 

Sinds de BNR podcasts beschikbaar zijn via Spotify, iTunes en BNR.nl heeft dit gemiddeld ruim 300.000 luisteracties per maand opgeleverd. Vanaf nu wordt de distributie van de podcasts uitgebreid met de BNR-app.
 
De vernieuwde BNR-app is verrijkt met het BNR Expert Podcast Netwerk. Deskundigen op het gebied van economie, innovatie, media, Europa, startups en vele andere onderwerpen laten hun licht schijnen in eigen podcasts, die door BNR vóór publicatie als onafhankelijk en waardevol zijn beoordeeld. Fröhlich: “Kennis delen, dat is voor ons belangrijk. Hiermee biedt BNR het grootste Nederlandstalige podcastplatform van Nederland. Iets om heel trots op te zijn.”

Bron: BNR/BM

Bericht delen