dinsdag 16 januari 2018

Bestedingen radioreclame gestegen

De netto radioreclamebestedingen in het derde kwartaal van 2013 zijn met 12 procent gestegen ten opzichte van 2012 en bedragen ruim 47 miljoen euro. Daarmee zijn de netto bestedingen in het derde kwartaal weer terug op het niveau van 2011.

De bestedingen in non spot-advertising zijn flink gestegen met bijna 30 procent. Dit meldt het Radio Advies Bureau (RAB).

Alle grote branches hebben een forse stijging laten zien. Retail is nu de grootste besteder op radio en heeft 47 procent meer radioreclame gemaakt. Transport is gestegen met 32 procent en Telecom & ICT stijgt met 26 procent. Opvallend is dat de grootste stijger de Mode-branche is, die vier keer meer radio inzette dan in hetzelfde kwartaal van 2012. Branches die minder radio hebben ingezet zijn Persoonlijke verzorging en Was- en Reinigingsmiddelen.

Liedewij Hentenaar, directeur RAB (Radio Advies Bureau): “Het gaat goed met radio, dat merken we aan alle kanten. De adverteerders weten de weg naar radio te vinden, we zien al een aantal kwartalen een positieve trend in het herstel. Er zijn veel digitale ontwikkelingen rondom radio gaande, zowel de digitalisering van de ether door de uitrol van DAB+ als een aantal andere initiatieven zorgen ervoor dat radio een nieuwe fase in gaat met meer en betere distributie en ontvangstkwaliteit. Adverteerders onderkennen dit en erkennen de efficiëntie van radio met betrekking tot hun doelstellingen.”

Bron: RAB

Bericht delen