Beat FM nu te horen op DAB+
maandag 11 mei 2020

Beat FM nu te horen op DAB+

Nederland is een radiozender rijker. In drie regio’s in Nederland zijn de de uitzendingen gestart van Beat FM. Het station is via DAB+ te ontvangen in de regio’s Den Haag, Zoetermeer en Almere.

Hiermee maakt Beat FM als één van de eersten gebruik van de nieuwe mogelijkheid voor lokale radiostations om digitaal uit te zenden. Het motto van de zender is Lokaal = Speciaal.

Beat FM is een initiatief van een groep gelouterde Haagse radiomakers. In de jaren ’60, ’70 en ’80 stond Den Haag bekend als dè radiostad van Nederland. Ook vanwege de levendige popcultuur in de hofstad werd Den Haag destijds wel Beatstad genoemd. De initiatiefnemers van Beat FM willen juist nu het gevoel van toen laten herleven.

Het format van Beat FM bestaat bewust niet alleen uit de standaardhits van toen. Door te kiezen voor vooral de meer ‘upbeat’ nummers, willen de makers vooral vrolijke, dynamische, herinneringen oproepen. De zender breidt nog voor de zomer uit naar heel Zuid-Holland en Flevoland.

Om ondernemers in deze moeilijke periode te steunen, biedt Beat FM gratis reclamezendtijd aan lokale ondernemers. Zij kunnen hun radiospot tot 1 oktober van dit jaar gratis laten uitzenden via het station. Wie geen DAB+ ontvanger heeft, kan Beat FM ook beluisteren via www.beatfmdenhaag.nl.

Bron Beat FM/BM

Bericht delen