dinsdag 16 januari 2018

Basyl de Groot zendermanager NPO 3FM

Basyl de Groot (45) is per 1 juni 2016 benoemd tot zendermanager van NPO 3FM. Hij neemt deze functie sinds 1 januari 2016 waar. De Groot gaat zich richten op het verder vernieuwen van de publieke jongerenzender.

Basyl de Groot: “NPO 3FM staat voor nieuwe muziek en voor nieuw talent. Ik vind het geweldig om aan de slag te gaan als zendermanager van NPO 3FM. Ik zie er naar uit om NPO 3FM een nieuw scherp, eigenzinnig profiel te geven waar jonge makers en luisteraars zich in herkennen. Dat ga ik samen met alle 3FM’ers en luisteraars doen.”

Volgens NPO-bestuurder Shula Rijxman krijgt De Groot in zijn nieuwe functie als eindverantwoordelijke van NPO 3FM voor het eerst de kans om de zender opnieuw te positioneren: “NPO 3FM moet de publieke radiozender blijven die nieuwe muziek en talent als eerste signaleert en onder de aandacht van een groot publiek brengt. Met zijn jarenlange ervaring als music director bij 3FM en oog voor jong talent weet De Groot als geen ander wat nodig is om NPO 3FM klaar te stomen voor de toekomst, zowel lineair als online.”

De Groot is sinds 1997 werkzaam bij NPO 3FM. Daarvoor werkte hij als dj en muzieksamensteller bij Kink FM en bij platenmaatschappijen BMG en Warner Music.

Bron: NPO/Broadcast Magazine

Bericht delen