dinsdag 16 januari 2018

Barend van Deelen van 3FM naar Radio 538

Barend van Deelen stapt over van NPO 3FM naar Radio 538. Bij 538 neemt hij in het weekend het tijdslot over van Dennis Ruyer tussen 12.00 en 15.00 uur. Zaterdag maakt hij al zijn laatste radioshow voor 3FM. Van Deelen en 3FM hadden de laatste maanden onenigheid over het verdwijnen van zijn programma met Wijnand Speelman.

Van Deelen maakte er geen geheim van dat hij het er niet mee eens was dat zijn duo-programma met Speelman in november moest stoppen. “Van zurigheid worden over het algemeen alleen augurken beter, maar ik vind het INSANE dat we om reden van omroepgezever vanavond onze laatste show maken”, zei hij eerder.

“Alles waar zeker het nieuwe 3FM voor moet gaan staan, is wat we iedere vrijdag weer laten horen. Jong, lachen, gieren, brullen, maatschappelijk betrokken, muzikaal spannend en relevant, plus de plek voor jong talentvol Nederland om zijn of haar verhaal te doen. Dat mogen we blijven doen trouwens. In podcastvorm. Dat schijnt het weer helemaal te worden.”

Daarnaast was Van Deelen niet blij met zijn nieuwe plek in de programmering, dagelijks tussen 00.00 en 02.00 uur op NPO 3FM. Van Deelen heeft op Instagram bevestigd dat hij de zender vaarwel zegt.

Bron: Radiofreak/AD/Broadcast Magazine

Bericht delen