Art Rooijakkers presenteert nieuwe theaterreeks BNR Live: Monday Moves
woensdag 28 februari 2024

Art Rooijakkers presenteert nieuwe theaterreeks BNR Live: Monday Moves

Op maandagavond 18 maart trapt BNR Nieuwsradio af met BNR Live: Monday Moves in DeLaMar, Amsterdam. Deze nieuwe reeks theateravonden staan bol van kennis en debat, waarin BNR-experts de wereld van nu ontrafelen. Tijdens deze avonden, gevuld met expert panelgesprekken, mini-colleges en interactie met het publiek, gaat BNR dieper dan het dagelijkse nieuws.

De eerste editie richt zich op het thema oorlog: vechten, vluchten of bevriezen? Het panel bestaat die avond uit Bernard Hammelburg, Arend Jan Boekestijn, Geert Jan Hahn en Michal van der Toorn. Art Rooijakkers leidt de avond. Tickets zijn nu verkrijgbaar via DeLaMar.

De experts zullen vanuit hun vakgebied de geopolitieke vraagstukken belichten, want de wereld staat in vuur en vlam. Met de conflicten in Oekraïne en Gaza, de aanstaande Amerikaanse verkiezingen en de opkomst van populistisch rechts in Europa, is het cruciaal om te begrijpen hoe de toekomst eruit zal zien. De toenemende geopolitieke spanningen en de opkomst van China zetten de bestaande wereldorde onder druk.

Onder leiding van Art Rooijakkers gaan de experts en het publiek in gesprek om de bezoekers voor te bereiden op wat komen gaat. Wat betekenen oorlog in Europa en een veranderende wereldorde voor ons dagelijks leven? Art Rooijakkers: “Een avond in het theater geeft ons de kans om in gesprek te gaan met onze luisteraars. Dat is ook de reden dat ik bij de presentatie van BNR Live: Monday Moves geen strak draaiboek heb. De avond maken we met z’n allen in één van mooiste theaters van Amsterdam en we gaan na afloop naar huis met nieuwe inzichten.”

Bron: BNR/BM

Bericht delen