Armin van Buuren ontvangt 538Dance Smash Award
donderdag 18 oktober 2018

Armin van Buuren ontvangt 538Dance Smash Award

Armin van Buuren is vijfmaal uitgeroepen tot beste dj van de wereld en met zijn programma A State of Trance al jaren te horen op Radio 538. Ondanks dat zijn prijzenkast al flink uitpuilt, ontving hij woensdag nóg een award.

De Nederlandse wereldster is door 538-dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga verrast met de 538Dance Smash Award. Dit is een speciale oeuvre award voor een artiest die een belangrijke muzikale bijdrage levert aan de Dance Smash op 538 en van grote betekenis is voor de dancemuziek. Het is de tweede keer dat de 538Dance Smash Award wordt uitgereikt, vorig jaar ging de award naar David Guetta.

Armin van Buuren: “Ik ben er sprakeloos van. Bij elke track hoop je maar weer dat het lukt en dat het nu al 22 keer gelukt is, is natuurlijk te gek! Ik ga een mooi plekje zoeken thuis.”

Armin van Buuren scoorde zijn eerste Dance Smash al in 2000 met Communications. Daarna volgden er maar liefst 22, waaronder een track voor Sail Amsterdam in 2005, het EK in 2012, en de soundtrack van een Nederlandse film over het party-eiland Ibiza. Voor zijn hits werkte hij samen met artiesten als Mr. Probz, Racoon en Kensington. Hij laat zich niet leiden door muzikale hypes en bewijst dit jaar dat hij in veel verschillende dance-stijlen zijn sound kan laten horen: Een muzikale kameleon die z’n eigen smaak en gevoel trouw blijft.

Radio 538 opent ook dit jaar weer de deuren van het 538DJ Hotel tijdens het Amsterdam Dance Event. Van woensdag 17 tot en met zaterdag 20 oktober is The Student Hotel Amsterdam City de thuisbasis van 538 en komen alle programma’s tussen 06.00 en 00.00 uur live vanuit Amsterdam. ’s Avonds worden exclusieve showcases gegeven in de club van het 538DJ Hotel voor een selecte groep luisteraars. Iedere dag schuiven nationale en internationale artiesten die tijdens ADE in de hoofdstad zijn aan in de tijdelijke 538-studio.

Bron: Radio 538/BM

Bericht delen