dinsdag 16 januari 2018

Arjan Snijders schrijft boek over 50 jaar 3FM

Op 11 oktober 2015 is het precies vijftig jaar geleden dat Hilversum 3, zoals NPO 3FM destijds heette, begon met uitzenden. Vanaf de eerste dag was het de Nationale Popzender. Maar voordat het ook een breed omarmde en geliefde zender werd, vond er heel wat strijd plaats.

Daarover komt dit jaar het boek 50 jaar 3FM uit. Arjan Snijders stelt het boek momenteel samen. Uiteraard zijn daarin vele verhalen te lezen over belangrijke dj’s, van Herman Stok via Felix Meurders, van Frits Spits naar Rob Stenders, via Giel Beelen naar Gerard Ekdom en heel veel meer.

In het jubileumboek wordt ook gekeken naar de rol van de zenderbazen bij de ontwikkeling van de publieke zender. Zendermanagers Paul van der Lugt (1992-2002), Florent Luyckx (2002-2009) en Wilbert Mutsaers (2009-heden) komen aan het woord.

Rondom het jubileum worden bovendien vele tv-programma’s en radio-uitzendingen verzorgd, die ook samenvallen met de verhalen in dit boek. Daarnaast zal museum Beeld & Geluid een tentoonstelling verzorgen rondom de rijke geschiedenis van Hilversum 3, Radio 3, 3FM en NPO 3FM, ook weer in samenhang met dit boek. De uitgave verschijnt begin oktober.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen