Arjan Snijders Hoofd NH Radio
dinsdag 16 januari 2018

Arjan Snijders Hoofd NH Radio

Arjan Snijders begint op 1 maart als Hoofd Radio bij regionale omroep NH Nieuws. “Toffe baan, leuke plek, even weg van de Hilversumse ego’s, lekker,” reageert hij.

Snijders is een ervaren radiomaker, presentator en mediajournalist. Hij presenteerde onder andere op Radio 1, Radio 2 en 3FM voor onder andere VARA, VPRO, AVRO, KRO, Veronica, Kink FM en Talk Radio. Zijn laatste functie was eindredacteur Radio bij AVROTROS. Snijders is ook elf jaar lang de initiator en organisator geweest van het RadioGala van het Jaar, met de Gouden RadioRing en de Marconi Awards.

Als journalist schreef Snijders voor kranten, tijdschriften (waaronder Broadcast Magazine) en maakte hij boeken over commerciële radio en tv in Nederland (Rap van Fortuin), de geschiedenis van Veronica en recent over 50 jaar 3FM, verschenen bij uitgeverij FC Klap. “Ik ben twee jaar geleden al door NH benaderd, maar toen gaf ik de voorkeur aan het voltooien van het 3FM-boek. Dat ik daar nu alsnog aan de slag kan, is een prettig vooruitzicht. NH is met name online al erg goed en actief bezig, des te uitdagender en spannender om ook radio relevant te houden.”

Bart Barnas, hoofdredacteur NH Media & AT5: “Arjan zal zeker in de eerste maand veel luisteren naar wat wij momenteel doen en hier met de makers over in gesprek gaan. Daar zal het niet bij blijven, want hij krijgt ook de opdracht om aan de slag te gaan met een nieuw audiopakket (inclusief de naam NH Radio) en om een goede analyse te maken hoe we op de korte en lange termijn het beste op de veranderende radioconsumptie kunnen anticiperen.”

Bron: NH/BM

 

Bericht delen