Andries Knevel naar Groot Nieuws Radio
dinsdag 15 februari 2022

Andries Knevel naar Groot Nieuws Radio

Vanaf zondag 6 maart is het nieuwe Groot Nieuws Radio-programma Een Goede Zondag te horen. De presentatie ervan is in handen van Andries Knevel (70). Na zijn vertrek bij de Evangelische Omroep in december 2021 is zijn vertrouwde stemgeluid vanaf dan weer te horen op de radio, op zondagmorgen om 9.00 uur.

De programmering op de eerste dag van de week krijgt daarmee een goede aanvulling in het uur voorafgaand aan de kerkdienst. Het format van Een Goede Zondag komt op hoofdlijnen overeen met EO’s Groot Nieuws zoals Andries dat maakte voor NPO Radio 5. Een Goede Zondag kent naast Andries Knevel medewerkers als Wim Grandia, Peter Roosendaal en Ilonka Terlouw die ook overdenkingen verzorgen. Vanaf 9.00 uur is er in het programma van Andries ruimte en aandacht voor gewijde muziek.

“Ik ben dankbaar dat ik het programma, weliswaar onder een andere naam, mag voortzetten”, laat Andries verheugd weten. “Ik hoop dat veel mensen het vertrouwde en herkenbare geluid zullen blijven waarderen en er hoop uit mogen putten.”

In 1978 begon Andries loopbaan bij de EO als freelance redacteur en verslaggever voor het programma Tijdsein Radio. De afgelopen tientallen jaren maakte Andries voor de EO veel succesvolle radio- en televisieprogramma’s. In het vertrouwen zijn passie voort te kunnen zetten in 2022 verliet hij na 43 jaar de EO. Het werk dat hij daar deed stond voor hem in het teken van ‘bouwen aan het Koninkrijk van God’. Die passie en dat werk zet hij nu voort bij Groot Nieuws Radio.

Bron: Groot Nieuws Radio/BM

Bericht delen