dinsdag 16 januari 2018

Andrew Makkinga gaat Start! presenteren

Andrew Makkinga draait al heel wat jaren mee in de radiowereld. Na het presenteren op NPO Radio 6 (nu NPO Soul & Jazz), 3FM en meerdere regionale radiozenders, is hij vanaf zondag 8 januari te horen op NPO Radio 1 met Start!

Behalve radiomaker is Makkinga host op festivals als North Sea Jazz en Wicked Jazz Sounds. Ook schuift hij regelmatig aan bij onder meer De Wereld Draait Door en verschillende NPO Radio 1-programma’s.

Het presenteren van een nieuwsprogramma op de radio is voor Makkinga een logische stap. Hij vertelt dat hij al een aantal jaar hoopt dat hij voor NPO Radio 1 mag gaan presenteren. “Ik luister met plezier naar NPO Radio 1. Ik ben altijd iemand geweest die zich bezighoudt met wat er in de wereld gebeurt en die nadenkt over welke kant we opgaan met de samenleving”, aldus Makkinga.

Makkinga kijkt ernaar uit om met uiteenlopende gasten te spreken en te ontvangen en om niet meer alleen muziek-gerelateerde onderwerpen te maken. “Ik kan nu op de actualiteit inspelen én daarbij samenwerken met de jonge honden van BNN University.”

Vanaf 8 januari is Andrew Makkinga elke zondag van 05.00 uur tot 07.00 uur te horen met Start! op NPO Radio 1.

Bron: NPO Radio 1/Broadcast Magazine

Bericht delen