dinsdag 16 januari 2018

Amerika Kiest en Roodshow live vanuit VS

Ook Suzanne Bosman en Jan-Willem Roodbeen reizen voor de Amerikaanse verkiezingen af naar de VS. Ze gaan naar New Orleans om in de week van ‘election day’ hun AVROTROS-programma’s Amerika Kiest (NPO Radio 1) en de Roodshow Late Night (NPO Radio 2) live te presenteren vanuit het historische pand van de Jackson Brewery, gelegen aan de oever van de Mississippi.

Op NPO 1 tussen 19.00 en 20.30 uur praat Suzanne Bosman praat met verschillende gasten uit de Nederlandse gemeenschap in New Orleans over de politieke ontwikkelingen en de problemen in het land. Ook is er live muziek verzorgd door lokale artiesten en berichten EenVandaag-verslaggevers Tom van ’t Einde en Laura Kors over het laatste nieuws.

Live vanuit de muziekstad New Orleans bespreekt Jan-Willem Roodbeen op NPO 2 tussen 22.00 en 00.00 uur met bijzondere gasten de verkiezingsstrijd tussen Hillary Clinton en Donald Trump. Met het gesprek van de dag, live muziek en comedy vanuit The Big Easy. Louisiana, de staat waarin New Orleans ligt, kent een ongekende werkloosheid. Maar liefst 20% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. In Louisiana liggen de landelijke problemen dichter aan de oppervlakte dan in welke andere staat dan ook.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

 

Bericht delen