dinsdag 16 januari 2018

Albrecht volgt Hillebrand op als Veronica-voorzitter

Joris Hillebrand neemt per 1 april afscheid als voorzitter van de Vereniging Veronica. Hij wordt  opgevolgd door Yoeri Albrecht (foto), die sinds 1 februari bestuurslid is van Vereniging Veronica en per 1 april het voorzitterschap van Hillebrand overneemt. Dat heeft de vereniging donderdag bekend gemaakt.

Joris Hillebrand heeft zich sinds 1991 actief bemoeid met het reilen en zeilen van Vereniging Veronica. Toen hij acht jaar geleden voorzitter werd, waren het uitermate turbulente tijden voor Veronica: de vereniging dreigde aan een mislukt televisie-avontuur ten onder te gaan.

Hillebrand zorgde ervoor dat Veronica kon voortbestaan als brede radio en televisiezender onder de vleugels van Sky Radio Group en SBS Broadcasting. Vervolgens verlegde hij de focus naar nieuwe media en talentontwikkeling, van oudsher een van de pijlers van Veronica. Dit leidde tot de oprichting van de Radioschool, nu de V-Academy, als kweekvijver voor de radiozender Kink FM.

 

Onder leiding van Hillebrand is de herstructurering van de Vereniging Veronica gerealiseerd, waarbij de commerciële activiteiten zijn gesplitst van de non-profit organisatie. Hieruit ontstond het bedrijf V‑Ventures, dat met het weer groeiende vermogen zorgde voor investeringsmogelijkheden in ambitieuze en veelbelovende mediapioniers. Met het onlangs overgenomen Persbureau ANP draagt Veronica ook inhoudelijk sterk bij aan het Nederlandse medialandschap.

Bron: Veronica/Broadcast Magazine

Bericht delen