dinsdag 16 januari 2018

Agentschap Telecom verlengt FM-vergunningen

Agentschap Telecom heeft dinsdag, namens minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, de FM-vergunningen van zeven landelijke commerciële radio-omroepen verlengd. Het gaat om de vergunningen van Sky Radio, Radio Veronica, SLAM!FM, Radio 538, Q-music, 100%NL en BNR Nieuwsradio.

De huidige FM-vergunningen van de commerciële landelijke radio-omroepen lopen op 1 september af. Met de verlenging kunnen de omroepen de komende zes jaar blijven uitzenden. Voorwaarde is wel dat de omroepen, naast analoge radio, ook digitale radio via de ether gaan aanbieden. Het kabinet wil hiermee de digitalisering van de ether stimuleren. Digitalisering leidt tot een betere geluidskwaliteit, meer keuzevrijheid, een groter programma-aanbod en nieuwe diensten. Gelijktijdig met de verlenging wordt de radiostations daarom een vergunning verleend voor digitale radio-omroep.

De landelijke commerciële radiostations betalen een marktconforme vergoeding voor de verlenging van de vergunning. De hoogte hiervan varieert, en is afhankelijk van de marktwaarde van de frequentie. SEO Economisch Onderzoek, TNO en het Instituut voor Informatierecht (IViR) hebben met een onafhankelijk onderzoek de hoogte van de vergoedingen bepaald.

Bron: Agentschap Telecom/Broadcast Magazine

Bericht delen